Robin Hood

TAGO presenteert: Robin Hood!

 In juni 2024 duikt TAGO de geschiedenis in. We nemen het publiek mee naar de Middeleeuwen, naar Sherwood Forest bij Nottingham in Engeland. Precies, het bos waar Robin Hood leefde. Want wie was Robin Hood eigenlijk? Wij hebben daar zo onze eigen kijk op…

Het is de tijd van de kruistochten. Alle jongemannen worden opgeroepen om te vechten voor hun koning en vaderland. Maar Robin Hood heeft daar helemaal geen zin in. Hij deserteert, tot grote woede van de sheriff van Nottingham. Die verklaart Robin vogelvrij en zweert dat hij niet zal rusten voor hij Robin Hood te pakken heeft. Robin vlucht Sherwood Forest in, waar hij met andere vogelvrij verklaarden acties plant om geld van de rijken te stelen dat ze vervolgens aan de armen kunnen geven.

Maar zit er niet meer achter de vete tussen de sheriff van Robin Hood? Hoe is broeder Tuck in het klooster gekomen? Wat gebeurt er allemaal in dat klooster? En hoe zit het eigenlijk met Lady Marion?

We vertellen dit verhaal op onze eigen manier: aan de hand van bekende én onbekende liedjes uit musicals en hitlijsten. Ga je mee naar de Middeleeuwen?

Foto's FAK Lumen

Artistiek team


Regisseur: Sjors Wijers
Muzikaal leider & koorarrangementen: Bart de Graaff
Choreografe: Robin Proosten
Decor en kleding: Paul Urbanus

Arrangeur & additionele muziek: Ron van Riel
Script: Yvonne Schoneveld - van Campenhout
Liedteksten: Cristel Bekkers

Klik HIER voor de castleden.