Oliver 2015

Verhaal

‚Äč

Oliver groeit op in een oud, somber weeshuis in het negentiende-eeuwse Londen. Wanneer hij zo brutaal is om meer eten te vragen aan Mister Bumble (de man die het weeshuis leidt) wordt hij voor 3 pond verkocht aan begrafenisondernemers. Meneer en mevrouw Sowerberry willen namelijk wel een jongen in proportie achter de kist. Als Oliver terecht komt in een omgeving van grafzerken, rouwkransen, lijken en doodskisten, neemt hij echter al gauw de benen.

 

Terwijl Oliver rondzwerft in de straten van Londen ontmoet hij Dodger en de rest van een vrolijke dievenbende. Dodger neemt de jongen mee naar hun leider, de schurk Fagin. Daar maakt hij ook kennis met Nancy en Bet: twee 'dames' die zich over alle boefjes ontfermen, maar zelf ook gehaaide dievegges zijn. Oliver mag bij Fagin blijven, maar hij moet wel wat duiten verdienen. Fagin vertelt hem over de kneepjes van het vak en hij wordt op pad gestuurd voor zijn eerste "klussie". Als de zakdoek van de rijke meneer Brownlow wordt gestolen, wordt Oliver meteen opgepakt!

 

Meneer Brownlow gelooft in de onschuld van Oliver en neemt hem in huis. Ondertussen is Fagin bang dat Oliver hem zal verraden. De gevaarlijk Bill Sikes wil dat Oliver zo snel mogelijk wordt gevonden, voordat de knul zijn mond voorbij praat. Ze grijpen hun kans als Oliver wat boeken terugbrengt voor meneer Brownlow. Oliver wordt op hardhandige wijze ontvoerd en teruggebracht naar Fagin.

 

Mister Bumble komt erachter dat hij Oliver veel te goedkoop heeft verkocht! Oude Sally heeft het gouden medaillon bewaard dat de moeder van Oliver bij zich had, net voor zij stierf. Oliver blijkt uit een rijke familie te komen. Meneer en mevrouw Bumble gaan langs bij meneer Brownlow in de hoop er een slaatje uit te slaan. Meneer Brownlow komt erachter dat het medaillon van zijn dochter was. Dat betekent dat hij de opa van Oliver is!

Met hulp van Nancy probeert hij Oliver terug te vinden.

 

Maar Bill heeft Nancy gevolgd en weet alles van haar plannen.

Er dreigt gevaar...

 

Zou dat allemaal nog goedkomen?

En zal Oliver terugkomen bij zijn opa, meneer Brownlow?

Artistiek team


Regisseur: Mike van Amelsfoort
Muzikaal leider & vocal coach: Peggy Hegeman
Decor en kleding: Paul Urbanus

Orkestbanden: Jorg Vrensen

Foto's ~ Marco van den Hout

Klik HIER voor de castleden.