Hairspray 2019

Verhaal

‚Äč

Op 3 mei 1962 begint voor Tracy Turnblad, een optimistische middelbare  schoolstudent uit Baltimore, haar schooldag hetzelfde als elke andere schooldag. Tracy heeft een lange saaie schooldag voor de boeg, maar daarna kan ze met haar beste vriendin Penny Pingleton thuis naar haar favoriete televisieprogramma kijken, The Corny Collins Show.

 

Enkele van de tieners die te zien zijn in het programma zitten op Tracy's en Penny's school, waaronder het verwende rijkeluismeisje Amber von Tussle en haar vriendje Link, Tracy's grote idool. De dansers in het programma hebben een blanke huidskleur en ondanks Corny Collin's mening wil producent en moeder van Amber, Velma von Tussle, niet dat er donkere kinderen in het programma dansen. Donkere kinderen zijn enkel welkom op Negerdag, die elke laatste donderdag van de maand wordt gehouden.

 

Hairspray gaat over de enthousiaste, zwaarlijvige Tracy Turnblad, die dolgraag op tv wil dansen in de Corny Collins Show. Maar in een wereld waar blank, strak en slang de norm is, krijgen buitenbeentjes als Tracy geen kans. Toch laat Tracy zich niet tegenhouden haar droom na te jagen.

Artistiek Team

 

Regisseur en choreograaf: Mike van Amelsfoort
Muzikaal leider: Bart de Graaff
Decor en kleding: Paul Urbanus

Orkestbanden: Michiel van den Boer

Klik HIER voor de castleden.