De glimlach van een kind

Geef ze een kans, steun het fonds: "De glimlach van een kind"

Waarom dit fonds?
Niemand mag aan de kant blijven staan! Dat is het motto dat TAGO in haar doelstellingen heeft staan. Kinderen die thuis niet beschikken over de financiële middelen om naar een voorstelling te gaan, geven wij met ons fonds de kans om een voorstelling in een echt theater te bezoeken. In onze musicals spelen, zingen en dansen heel veel jongeren die tijdens het repetitieproces enorm veel leren. Door het zogenaamde docerend repeteren krijgen ze tips en trucks mee om het beste van zichzelf op het podium te laten zien. Onze ervaring is dat deze jongeren meer zelfvertrouwen opbouwen, zich durven uit te spreken en daardoor op weg zijn om weerbare mensen te worden. In het dagelijkse leven gebruiken jongeren deze geleerde sociale skills en hun talenten.

 

Wat doet TAGO met uw donaties en giften?
Ten eerste: kinderen kennis laten maken met het theater en met dans, zang en toneelspel.
Intussen zijn zo in al de jaren al circa 1000 kinderen naar voorstellingen van TAGO geweest. Want ook voor de Sinterklaas Teejaater Sjoow nodigen we graag de jongste kinderen uit om herinneringen te maken. Terwijl de wat oudere jongeren van een voorstelling van TAGO kunnen genieten.
Vaak zien deze kinderen voor de eerste keer een theater van binnen en genieten daarom met volle teugen van de voorstellingen. We willen ook mogelijkheden voor kinderen creëren om actief mee te doen. Welke kinderen en gezinnen voor een bezoek aan een voorstelling in aanmerking komen? Dat laten we over aan intermediairs van
organisaties en stichtingen die veel met kinderen in deze situatie werken. TAGO is daarvoor een samenwerking aangegaan met Sterk Huis en Stichting Leergeld. Meedoen aan producties of deelnemen aan opleidingen en workshops zorgen dat kinderen laten opbloeien en glimlachen. 


TAGO is aangemeld bij de belastingdienst en bezit de culturele ANBI-status. Dat geeft gulle gevers de gelegenheid om donaties en giften af te trekken van hun belastingaangifte. Vraag informatie bij uw financieel adviseur of accountant.

 

TAGO bezit de culturele ANBI-status. "Wat er ook speelt in ons land, laat het vooral de kinderen zijn!"