De Klokkenluider 2022

Verhaal

De Klokkenluider: intrigerende musical over liefde en macht. Het andere verhaal achter de fatale brand in de Notre Dame

 

Waren het de dakdekkers die verantwoordelijk waren voor de fatale brand in de Notre Dame of ging er meer schuil achter dit drama? ‘De Klokkenluider’, de nieuwe voorstelling van Tago, schetst, tegen de achtergrond van een door vluchtelingen overspoeld Parijs, hoe intrige, liefde en macht leidden tot een ultieme wanhoopsdaad waar heel de wereld van zou spreken.

De klassieke figuren uit het verhaal van Victor Hugo krijgen bij Tago een nieuwe dimensie. Frollo, conservator van het 4e arrondissement, Phoebus, hoofd politie en Gringoire, dichter en filosoof, raken verstrikt in web van intriges rond de beeldschone Esmeralda. Ook Quasimodo ontkomt niet aan haar charmes. Als Esmeralda beschuldigd wordt van moord, is het Quasimodo die haar een schuilplaats biedt in de Notre Dame. Onder leiding van Frollo wil een woedende menigte zich in de persoon van Esmeralda afzetten tegen alle vluchtelingen. Het is weer Quasimodo die haar redt. De menigte keert zich tegen hem met een fatale afloop tot gevolg.

Tago heeft het script rond de Klokkenluider volledig herschreven. In een verhaallijn uit het Parijs van de negentiende eeuw worden hedendaagse problemen zichtbaar gemaakt. Omlijst met meer dan twintig hertaalde popsongs zet Tago een voorstelling op de planken die boeit van begin tot eind.

Artistiek team


Regisseur & Choreograaf: Sjors Wijers
Muzikaal leider & koorarrangementen: Bart de Graaff
Decor en kleding: Paul Urbanus

Arrangeur & additionele muziek: Ron van Riel
Liedteksten: Yvonne Schoneveld-van Campenhout en Cristel Bekkers

Repetitie proces ~ Anastasia Khmaruk

Photoshoot ~ Elleske Fotografie

Foto's ~ Marco van den Hout

Klik HIER voor de castleden.