Cleopatra

TAGO presenteert: Cleopatra!

De nieuwe musical van TAGO vertelt het verhaal van Cleopatra, de Egyptische koningin die na meer dan 2.000 jaar nog altijd tot de verbeelding spreekt. Het beeld dat de meeste mensen van haar hebben is dat ze ontzettend knap was. En dat ze die schoonheid gebruikte om belangrijke Romeinse machthebbers als Julius Caesar en Marcus Antonius aan haar kant te krijgen.

 

Maar wie even iets dieper de geschiedenisboeken induikt, ontdekt dat ze veel meer was. Cleopatra was intelligent. Ze was strategisch sterk en ze zorgde goed voor haar land en voor haar volk. Ze sprak maar liefst negen talen. En wie haar ooit in het echt heeft ontmoet, schreef vooral over haar welbespraaktheid en fijne gezelschap.

 

Hoe kan het dan dat dat allemaal nauwelijks bekend is bij het grote publiek? En wie was Cleopatra dan wel? TAGO probeert de geschiedenis in deze voorstelling te reconstrueren. We zien de grote keuzes waar Cleopatra steeds voor komt te staan. Hoe ze steeds moet kiezen tussen wat het beste is voor haar volk en voor haarzelf en haar familie. En we zien hoe ze als mens omgaat met die keuzes.

 

Zoals je inmiddels gewend bent van TAGO vertellen we dit verhaal aan de hand van bekende en minder bekende liedjes uit hitlijsten en musicals. En we mixen elementen uit het oude Egypte met dingen van nu. En dat komt allemaal samen in een wervelende voorstelling die in mei 2025 te zien is in het Jan van Besouw in Goirle!

AUDITIE INFORMATIE

Audities Cleopatra

Op donderdagavond 27 en zaterdag 29 juni vinden de audities van Cleopatra plaats in Mariëngaarde in Tilburg. De zang- en dans auditie is in groepsverband en duurt in totaal 2 uur.

Hierna hoor je of je mag blijven voor de spel auditie. Deze duurt 1 uur. Belangrijk om te weten: als je hier niet voor uitgenodigd wordt, betekent dit niet automatisch dat je afgewezen bent. Het kan zijn dat de regisseur al voldoende heeft gezien in de liedinterpretatie tijdens de zangauditie.
Voor de zangauditie studeer je een nummer naar keuze in. Voor dans en spel hoef je niets voor te bereiden.


Repetities en voorstellingen

Repetities vinden elke donderdag plaats van 19:30 tot 22:00 uur in Mariëngaarde in Tilburg (m.u.v. herfstvakantie, kerstvakantie en voorjaarsvakantie). Naast de reguliere repetities zijn er ook een aantal repetitiedagen. Download hieronder de planning, om na te gaan of je aanwezig kunt zijn.
De voorstellingen van Cleopatra zijn van 8 t/m 18 mei 2025 in het Jan van Besouw in Goirle.

Deelnemersbijdrage

Als je geselecteerd wordt om deel te nemen aan de productie, dan vragen we een bijdrage van €325. Daar staat een gedegen begeleiding op gebied van zang, spel en dans tegenover.